Részeges körtvélyes-marcipános bonbon


Örülök, hogy mindent sikerült beszereznem a bonbonozáshoz, a formákat, a maghőmérőt, az alapanyagokat, még egy márványlapot is, ami a nővérem csomagtartójából került elő (na, nem sírköves vagy ilyesmi). Egy újabb példány készült pálinkába áztatott aszalt körtével és marcipánnal.

Hozzávalók:

250 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

2 szem aszalt körte
2 cl körtepálinka (jófajta Zsindelyes)
100 g marcipán

Előző nap az aszalt körtéket pirinyó kockákra szabdaltam és beáztattam 2 cl körtepálinkába. Másnapra gyönyörűen felszívta a páleszt az utolsó cseppig.

A csokoládét temperáltam, az előmelegített bonbonformába töltöttem, elkészítettem a csokihüvelyeket. Először egy réteg körtét tettem a bonbonba, majd a marcipánt (ezt hurkapálcával nyomkodtam bele), végezetül még egy réteg körte jött. Kicsit hűtöttem, majd az újratemperált csokoládéval lezártam a bonbonokat. Egy órát hűlt, kipotyogtattam és kész lett volna. DE mivel egy fajta bonbonformám van, meg szerettem volna különböztetni a többitől, hogy tudjuk, ebben van egy kis alkohol (nem mintha a sörhab nyalogató gyerekeket ez zavarná... :-) ). Ezért még a lezáráskor húztam egy csík csokit sütőpapírra, rányomkodtam a transzfer fóliát, öt perc hűtő, lehúztam, felaprítottam és minden bonbon kapott egy kis szilánkot.

Megjegyzések

  1. Katuci!
    Csodás bonbonokat készítesz, mintha ezer éve ezt csinálnád.
    Nálunk a párom meg nem hajlandó már megenni a bolti csokit:-))
    A csomagot nem felejtettem el, csak nagyon el voltam foglalva, de jövő héten indul:-))

    VálaszTörlés
  2. Pontosan körtepálinkás, körtés bonbont szerettem volna gyártani elsőnek, csak a gyerekek miatt alakult át vaníliakrémmé. Szuper finom és a díszítés is gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  3. Látom szerelmes lettél:) Hmmm... tavaly csinàltam èn is marcipànos-körtés bonbont csak pezsgővel. Nagyon tutti a díszítés is:)

    VálaszTörlés
  4. Gesztenye, nagyon köszönöm Neked a dicsérő szavakat! :-) Reménykedem, előbb-utóbb nálunk is így lesz. .-) A csomag miatt ne aggódj, Karácsonyig még sok idő van! :-)

    Petra, nagyon finom volt, szerencsére barátoknak/családnak is ízlett. Még a barackpálinkád ott figyel, hogy mikor készül belőle valami hasonló. :-)

    Vianne, fülig! :-) A pezsgőset is ki kell próbálnom!

    VálaszTörlés
  5. Fantasztikus ez is, már simán nyithatnál egy édesség üzletet, saját bonbonokkal:) Ki eszi meg ezt a sok finomségot?

    VálaszTörlés
  6. Trollanyu, már egy darab sincs itthon. :-) Kóstolóba vittem a hétvégén barátoknak és a családnak. Én talán kettőt ettem. :-)

    VálaszTörlés
  7. Annyi profi bonbon készítő van hogy csak kapkodom a fejemet! Nagyon finom lehet ez a csodálatos bonbonod! Már nem kérek , mert vettem a lapot hogy már nincs kóstolód sajnos!:-(

    VálaszTörlés
  8. Micsoda töltelékek! Ezek szerint tényleg nem lehet leállni a bonbonkészítéssel, így én neki sem fogok (vagy mégis? egyre jobban csábít)! Annyira harapnivalóak!

    VálaszTörlés
  9. Éva, köszönöm. :-) Bizony, jó néhányan rákattantunk.

    Gerdi, jó élmény, mikor sikerül egy adag bonbon. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések