2011. november 26., szombat

Részeges körtvélyes bonbon újragondolva, fügével...


Igen, igen, nemrég volt, most újra "terítékre" került, csak kicsit újítottam, mert egy ici-picit száraznak találtam. A másik ok, hogy annyira izgatta a fantáziámat az a kis pohárkába félretett citrusos fügelekvár, hogy nem hagyhattam árválkodni a hűtőben.

Hozzávalók:

250 g 70%-os ecuadori étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

1 szem aszalt körte
2 cl körtepálinka (jófajta Zsindelyes)
50 g marcipán
2 ek. citrusos fügelekvár

A felaprított aszalt körtét beáztattam néhány órára a pálinkába, hogy jó részegre szívja magát. A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket, kicsit hűtöttem. A körtedarabkákat beosztottam a kis mélyedésekbe, mindegyik kapott egy csík fügelekvárt a tetejére, rányomkodtam a marcipánt, 20 perc hűtés, lezártam a bonbonokat, újabb 30 perc hűtő. Kipotyogtattam a bonbonokat a formából.

8 megjegyzés:

  1. Kata, ez nagyon trükkös ötlet. Szép a kép is, olyan harapnivaló rajta a bonbonod, hogy csak na... :)

    VálaszTörlés
  2. Micsoda ízkombináció! Szuper jó!

    VálaszTörlés
  3. Igazi "nagymestere" vagy a bonbonoknak, ez is csodás! Csak gratulálni tudok.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó lett.
    Ugye mondtam, hogy addiktív, nem tudod abbahagyni:-))

    VálaszTörlés
  5. Már meg sem lepődöm, micsoda extrém bonbookat készítesz:) Függő vagy már ez nem is vitás:) Nagyon finom lehet ez is:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépen köszönöm Nektek a kedves szavakat, Gesztenye, tényleg durva, az egyedüli, ami vissza tud tartani a mosogatás és a takarítás utána. :-)))

    VálaszTörlés