2011. november 16., szerda

Mogyorós-nugátos bonbon


A kérés annyi volt, hogy valami, tömény, nugátos bonbont készítsek. Annyira nem lett azért tömény, a kis ropogós mogyoródarabkák meg külön jólesnek benne.

A nugátos tölteléket Gesztenyénél találtam hozzá.

Hozzávalók:

250 g 74%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 g nugátkrém
50 ml tejszín
1 ek. mogyoró krokant

A temperált csokoládéval kialakítottam a csokihüvelyeket, kihűtöttem, beleszórtam mindegyikbe egy kis adag mogyoró krokant. A nugátkrémhez felforraltam a tejszínt és simára kevertem a nugáttal, kis pihentetés után betöltöttem a mélyedésekbe, hűtöttem kicsit, majd lezártam a bonbonokat. 45 perc hűtés után kipotyogtattam a kész bonbonokat a formából.

11 megjegyzés:

  1. És igeeen! De szép! És még mogyorós is! :)))

    VálaszTörlés
  2. Látom tényleg nincs megállás, ha egyszer elkezdi az ember lánya a bonbongyártást:-)
    Naaagyon szép!

    VálaszTörlés
  3. Tömény gyönyör:) Nagyon klassz:)

    VálaszTörlés
  4. Istenien néz ki, mint mindig!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszik, csak csodállak!

    VálaszTörlés
  6. Lányok, nagyon szépen köszönöm Nektek a kedves hozzászólásokat, nagyon jól esik, igyekszem még sok finomságot hozni.

    VálaszTörlés
  7. Katuci!
    Megint csodásat alkottál.
    Nem egy bonyolult töltelék, amit nálam láttál:-))), de nagyon ügyesen feldobtad a mogyoróval. Én nagyon szeretem a nugátos bonbonokat:-)

    VálaszTörlés
  8. Kezdesz belelendülni :D :D :D

    VálaszTörlés