Millenium falcon torta, még négy napig tart a játék!


Az elejére egy gyors szolgálati közlemény, ha még nem jöttetek, gyertek játszani IDE!

A lényegre térve, ez a torta most vagy tetszik valakinek vagy nem. Én nagyon szeretem a Csillagok Háborúját, szóval mindenképp lelkesen mutatom meg.

Nagyon vártam, hogy elkészíthessem. Star Wars ügyben két témát tudtam ajánlani, Halálcsillag vagy Ezeréves sólyom, emellett döntöttek. Mindkettő nagy kihívás (nekem). Olyannak kell lennie, mint az eredeti, de minden részletet úgysem tudok megformázni, még egy aggályom volt, még mindig nincs fekete airbrush festékem, szóval gélt hígítottam, de ez szemcsés és eldugítja az airbrush-t, de annyit mégis ki tudtam préselni, hogy a kellő hatás meglegyen.


Belül sárga piskóta volt tejszínes mogyorókrémmel.

Sütöttem egy 26 cm-es piskótát 4 tojásból, mellé pedig egy szögleteset 3 tojásból. Úgy döntöttem, nem egy nagy lapból faragom ki, hanem inkább összerakom. Ennek csak annyi hátránya volt, hogy a kiálló részekbe krém alig került, inkább csak ragasztás gyanánt. De ez a krém nem nagyon bírja a terhelést, nem akartam kockáztatni. De a középső tortarészt nyugodtan tölthetjük. A burkolást is külön csináltam meg, úgy ragasztottam / rögzítettem szívószállal hozzá utólag a külön burkolt elemeket.

Hozzávalók a krémhez:

1 cs. étcsokoládés pudingpor
1 cs. vaníliás pudingpor
6 dl tej
10 dkg vaj
400 g mogyorókrém
2 dl tejszín (ezúttal növényi, mert az állatit nem tudtam felverni...)

A pudingot megfőztem, cukor nélkül, mert elég édes a mogyorókrém. Mikor kicsit hűlt, belekevertem a vajat és a mogyorókrémet. Hűtőbe tettem néhány órára. A 2dl tejszínt felvertem kemény habbá. A krémet robotgéppel fellazítottam és hozzákevertem óvatosan a tejszínt. 8zt a receptet még régen találtam Petra blogján, azóta is nagyon bejön.)

Nagyon remélem, hogy tetszett az ünnepeltnek a torta (10 éves fiatalembernek), FÉRJ 5,5/10-re értékelte. Haladunk. Én az irányítókabinnal nem voltam megelégedve, így sikerült.

Egy kis személyes megjegyzés a végére, természetesen Barnussal kapcsolatos. :-) Nem lehet elég korán elkezdeni a nevelést, pici kora óta úgy visszük fürdeni, hogy közben a Darth Vaderes dallamot dúdoljuk neki, képzelhetitek, mennyire cuki volt, mikor néhány hónapja először hallotta a tévében, felismerte, de nem tudta mire vélni. :-) Mint látjátok, már most lenyűgözi a film, ez kérem genetika! :-)


Megjegyzések

  1. Baromi jó lett! ...pedig nem vagyok Star Wars fanatikus - vagy a genetika, vagy egyszerűen kimaradt a gyerekkoromból.... :D
    De ez akkor is, nagyon-nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó lett! Még a részletek is ott vannak. Talán még fénysebességre is kapcsol:-)

    VálaszTörlés
  3. Eszméletlen jó lett,nagyon szépen kidolgozott,a férjem is csak ámult:-)

    VálaszTörlés
  4. Azta Katuci! Ez félelmetes!!! Eszméletlen jó, a párom Csillagok háborúja rajongó, szerintem kezet csókolna neked, ha hoznál neki ilyen tortát :))

    VálaszTörlés
  5. Katuci, ez hihetetlenül jó! Én is imádom a Star Wars-t. Graaatula!!

    VálaszTörlés
  6. A tortád nagyon jól néz ki most is ! Akik ebben a filmben jártasak azok tudják mennyire hasonlít az igazira.Hazudnék ha azt mondanám hogy én ismerem!
    A gyerkőcök közt biztos nagy sikere lesz. Ezek után mindenki ilyen tortát fog kérni! Gondolom a kisfiadnak is ilyet csinálsz legközelebb!:-))

    VálaszTörlés
  7. Gabi, nagyon köszönöm Neked! :-) Nagyon élveztem a készítést is. A Star Warshoz soha nincs késő! :-)

    Gerdi, köszi, sőt kapcsolt is, a hátulján volt kék csík. :-)

    Ditta, de jó. :-) Az én férjem is örült, nagyon szívesen segített, amiben csak tudott, vajon miért? ;-)

    Tejszínhab, azt azért nem ígérem, egy hamar nem szeretnék újabbat készíteni, nagyon pepecs. :-)

    Wanna, köszi! :-) Azért egyszer lesz még egy Halálcsillag is. :-)

    Éva, mondjuk felismerhető szint. :-) Remélem, tetszett nekik, sajnos nem jött visszajelzés, de hátha... :-) Barnus úgy érzem még évekig autós tortát fog kapni, "vú" (autó) a nagy kedvenc. :-) De a férjem lehet, hogy majd hasonlót kap jövőre. :-)

    VálaszTörlés
  8. De jó :) Akkor rendesen megfertőztétek már Barnust is :)

    VálaszTörlés
  9. Hihetetlenül jó lett, gratulálok megint:) A kisfiad meg nagyon cuki, ahogy nézi a tévét. A krémet is mentem, ez nagyon ízlene az enyéimnek is:)

    VálaszTörlés
  10. Brutál jó ez a tortád! Az én fiamnak van egy Darth Vader figurája, aki hörög. Időnként halálra tud vele rémíteni...
    A múltkor mi is odakapcsoltunk a filmhez. Bálint nézte-nézte, és mikor a sötét nagyúr kiadta a parancsait, döbbenten megszólalt: "Ez tud beszélni?!"

    VálaszTörlés
  11. Panna, bizony, ő az új remény. :-)

    Trollanyu, köszi-köszi! :-)

    Petra, hát ez nagyon nagy! :-D

    VálaszTörlés
  12. Remélem most nem fognak sokan megutálni, de én bizony belehalnék, ha meg kéne néznem akár 1 részt is belőle. Ennek ellenére mondom, hogy nagyon jó lett az az izé-bigyó-valami. Mi is?!
    Ezzel az "imádattal" készítettem én is a napokban egy Yodát. Majd egyszer felkerül a blogba ... talán... :-)

    VálaszTörlés
  13. M@rti, elnézzük, több jó tulajdonságod is van, ami kárpótolja! :-)))

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések