2011. november 28., hétfő

Maracujás-lime-os bonbon (Gesztenyének ajánlva)


Vagy ha jobban tetszik, passiógyümölcsös-zöld citromos bonbon. Döntse el mindenki, hogy szeretné nevezni. :-) Nekem nagyon bejött, frissítő, üde kis bonbon. Az ajánlás pedig Gesztenyének szól a múltkori értekezésünk után, amiből kiderült, hogy a nagyon keserű csokoládét szereti. :-)


Passiógyümölcsre a Culinarisban bukkantam, persze nem lehetett otthagyni. Először fehér csokoládéval képzeltem el, de inkább a 85%-os étcsoki mellett döntöttem, azt hiszem, jól.


Hozzávalók (12 db-hoz):

125 g 85%-os étcsokoládé
1%-nyi porított kakaóvaj

100 g fehér csokoládé
50 ml tejszín
2+1 passiógyümölcs
1/2 lime lereszelt héja


2 maracuját összeturmixoltam, átszűrtem, hogy csak a leve maradjon meg. A tejszínt felforraltam a reszelt lime héjjal, a fehér csokira öntöttem, simára kevertem, közben hozzáadtam a gyümölcslevet. Ameddig a csokoládéval foglalkoztam, ment pihenni a hűtőbe.

A csokoládét temperáltam, elkészítettem a forma felében a bonbonhüvelyeket. Mindegyik mélyedésbe kanalaztam kicsit a megmaradt maracujából (a kicsit roppanós, savanykás magvakra ekkora mennyiségben cseppet sem zavaró ráharapni a bonbonban). Ráadagoltam a ganache-t, hűtöttem, míg kissé megdermedt. Lezártam a bonbonokat az újratemperált csokival, fél óra hűtés után szépen kipotyogtak. A csokiburokért odáig voltam, hogy csillogott, gondolom, a magas kakaótartalomnak köszönhetően. Ezért is a sok kép, bocsi... :-)

22 megjegyzés:

  1. Katuci!
    De aranyos vagy:-))
    Igen ebből a csokiból lehet a legszebb burkokat készíteni:-))
    Köszi, szívesen megkóstolnám:-))

    VálaszTörlés
  2. Kati ezek olyan gyönyörű fényesek, hogy tükörnek is beválnának! Csodaszépek lettek és fantasztikus ízük lehet! Nagyon profi vagy!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Hű, de szép fényesek ezek a bonbonok! Bár én tudnék ilyet :)

    VálaszTörlés
  4. Húha, milyen csodásak ezek a bonbonok!!! Nagyon ügyes vagy!
    Szívesen megkóstolnám, de ezzel biztos nem csak én vagyok így :P Nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  5. Gesztenye, tényleg csodás vele dolgozni, egyből eszembe jutottál. :-)

    Barbi, olyan igazi csajos bonbon, csilli-villi, belül meg édesen savanykás.

    Tejszínhab, köszi, tényleg csak a csoki tehet róla. :-)

    Okki, köszönöm, sajnáltam is, hogy csak fél adag készült, de maracuját sem kap az ember minden sarki boltban, azért ha rábukkantok, ne hagyjátok ki!

    VálaszTörlés
  6. Bakker, meddig kínzod még a jónépet? :) Ilyesmiket nem lehet nyerni tőled? Mert akkor stipistopi én pontosan ILYET (is) kérnék :D
    Odavagyok a maracujáért!

    VálaszTörlés
  7. Hű, de jól hangzik! És a csokid milyen szép, aztaaa! Nagyon tetszik, hogy ilyen klassz, vékony lett. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jò kis kombò! Maracuja függő lettem a forròcsoki òta:)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép, már megint. Ha lehet azt mondani rá, hogy szép, mert hozzánk sajnos csak a látvány jut el...

    VálaszTörlés
  10. Nagyon guszta el sem tudom képzelni hogy milyen lehet az íze, maracuját még nem ettem mihez hasonlít? Nagyon szép a bonbonod!

    VálaszTörlés
  11. Adél, csak az a gond, hogy ez nem bírja a postát... De táblás csokira van remény...

    Csipet, köszi! :-)

    Vivi, legközelebb kipróbálom, bár a narancsos kávé is nagyon tuti volt. :-)

    Gerdi, már én is csak nézegetem, rég nincs belőle. :-)

    Éva, köszi Neked is! Háááát, ebben nem vagyok jó, a gyümölcs leve/húsa finom édes, frissítő, mondjuk, mint egy nagyon felturbózott nektarin, viszont a magja savanyú, ha együtt eszed nagyon érdekes.

    VálaszTörlés
  12. Csodás bonbonok, csak így nézni is jó!
    Hihetetlenül ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  13. De gyönyörűek,nagyon mutatós,és izgalmas ízek!

    VálaszTörlés
  14. Fantasztikusak ezek is:) Ez igazán az én ízvilágom, savanykás gyümölcs, nyami, nagyon finom lhet:)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon tetszik! El tudom képzelni az ízeket. Hmmm...

    VálaszTörlés
  16. Úristen de jól néz ki!!! Soha nem ettem még passiógyümölcsöt... Úgy megkóstolnám! Milyen íze van? Hasonlít valamihez?

    VálaszTörlés
  17. Wanna, nagyon szépen köszönöm! :-)

    Ditta, köszönöm Neked is!

    Trollanyu, az a jó, hogy szabályozható a savanykássága a magok számától függően.

    Petra, örülök, hogy tetszik. :-)

    Nudlee, azt hiszem, van valamilyen gyümölcslé, amiben van egy kicsi, talán naranccsal, ebben érezhető, de persze sokkal jobb csak maga a gyümölcs. Olyan, mint egy felturbózott nektarin, viszont a magja savanyú és ropogós. Érdekes. :-)

    VálaszTörlés
  18. Húhú!! :))) Gyönyörű fényesek!

    VálaszTörlés
  19. Chriesi, van egy olyan érzésem, hogy ez még egyszer úgysem jönne össze. :-)

    VálaszTörlés
  20. Úgy látszik, általános a maracuja-láz :) Nálam is egy újabb maracujás poszt jön, csak nekem fehér csokival jött be, magok nélkül :) Szívesen cserélnék veled kóstolóadagot, nagyon szuper lett!

    VálaszTörlés
  21. Erinacea, köszi! :-) Bizony, megkóstolnám a finomságaidat! Az a néhány mag nem is volt rossz, kicsit pikáns lett tőle. Kár, hogy nem lehet több helyen kapni.

    VálaszTörlés
  22. ó, a magokat én se dobtam ki, nemes egyszerűséggel megettem átpasszírozás után :)))

    VálaszTörlés