2011. november 14., hétfő

Ibolyás-feketeribizlis csokoládétábla


A hétvégén elvitt a Jóuram a Culinarisba. Természetesen kandírozott ibolyát feltétlenül kellett vennem. :-) 100 g temperált étcsokit a formába töltöttem, kiütögettem a buborékokat óvatosan, lehúztam a szélekről habkártyával a felesleget, megszórtam liofilizált feketeribizlivel, kandírozott ibolyával és kandírozott citromhéjjal. 30 perc hűtés után kifordítottam a formából.

12 megjegyzés:

  1. Ezek valami szépségesek! Ha tudnék csokit temperálni, akkor nem kéne ennyit filóznom a karácsonyi ajándékokon :))

    VálaszTörlés
  2. Azta, ez valami csoda! Nagyon különleges :)
    (Merrefele van ez a Culinaris?)

    VálaszTörlés
  3. Te aztán megadta a módját hogy lehet csábító csokoládét csinálni?:-)) Nagyon jól néz ki, az íze nagyon különleges lehet!

    VálaszTörlés
  4. Hű, de jól néz ki! Holnap megyek is a Culinarisba. :) Hol szereztél be ilyen csokiformát?

    VálaszTörlés
  5. De kíváncsi lennék, hogy az ilyen tábla csokiknak milyen ízük van... sajnos a mi kis városunkban nem hiszem h lehet liofilizált gyümölcsöt, virágot kapni :(((

    VálaszTörlés
  6. Meddig lehet ezt még fokozni? Fantasztikus:)Kandírozott ibolyát még sosem ettem, kíváncsi lennék rá:)

    VálaszTörlés
  7. Hát ez tényleg szuper!
    Nekem is "kedvencem" a csokik mellett a Culináris is :))

    VálaszTörlés
  8. De jóóó! A feketeribizlit leszámítva éppen ilyet kaptam karácsonyra tavaly az egyik barátnőmtől. Igaz, ő a Chokome-ben vette és nem sima étcsoki volt, de az biztos, hogy isteni. Kár, hogy olyan drágák ezek a gyümik és ehető virágok, különben elrágcsálnám őket így magukban is. :)

    VálaszTörlés
  9. Tejszínhab, bizony, nagyüzem lesz Karácsony előtt! :-)

    Adél, azért az nem, csak csokiiii. :-) Culinarisból három van, kettő Budán, én a Hunyadi téren voltam, 7. ker.-ben, azt hiszem, ez a legkisebb, de azért szinte minden van. Amúgy a honlapjukon fent van a választék, érdemes körbenézni. :-) Van, ami drága, más viszont tök jó árban van.

    Éva, köszönöm Neked is, igyekszem jól összeválogatni a dolgokat.

    Audrey, köszi, hajrá, irigykedem! :-) A Food Packnél vettem a formát.

    Panna, a virágnál szerintem nagyon kell koncentrálni, hogy érezd a virágot a sok cukor alatt, de a lio gyümölcs nagyon intenzív.

    Trollanyu, köszönöm! :-) Apró kis luxus az életünkben az ilyesmi, de szerintem megérdemeljük. :-) Olyan az íze, mint az illata. :-)

    Wanna, jó kis hely. :-)

    Pixie, én is rájuk járok magukban is, de nagyon vissza kell fognom magam. :-) Az a jó ebben, hogy végtelen variáció létezik.

    VálaszTörlés
  10. Na akkor majd valahol beszerzek én is ilyen liofilizált termékeket :D Nyáron ettem amúgy rózsa és ibolya ízű fagyit. Elég különleges volt ;)

    VálaszTörlés
  11. Micsoda ízek! Ibolyát még nem ettem. Ha olyan az íze, mint az illata, nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  12. Panna, durván rá lehet kattanni, az biztos. :-)

    Gerdi, tényleg olyan! :-)

    VálaszTörlés