2011. november 24., csütörtök

Gyömbéres-rózsavizes bonbon

Az elejére a szokásos szolgálati közlemény: péntekig ITT jelentkezhettek a játékra.


Nemrégiben beszereztem egy üveg rózsavizet, érik is a rózsalikőr a kamrapolcon, aminek a receptjét Vianne blogján megtalálhatjátok. Gondoltam, mi lenne, ha bonbonba is használnám, de amikor még csak a rózsavíz volt a ganache-ban nagyon nem ízlett. Próba szerencse, adtam még hozzá fahéjat, narancshéjat, mellégondoltam a kandírozott gyömbér fűszerességét. Ez lett a második helyezett a toplistámban (nem mintha már annyiféle bonbont készítettem volna... :-) ), van benne valami, ami keleties melegséget idéz, persze a fűszerek...


Hozzávalók:

250 g ecuadori 70%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj

100 ml tejszín
250 g fehér csokoládé
2 ek. rózsavíz
1 tk. őrölt fahéj
2 narancs lereszelt héja
4 szem kandírozott gyömbér

A felforralt tejszínt a fehér csokoládéra öntöttem, simára kevertem a rózsavízzel. Hozzáadtam a fahéjat és a reszelt narancshéjat. Hogy ne legyen zavaró a narancs héja a kis késes "prittyentőmben" összeturmixoltam, jól be is sűrűsödött. A csokihüvely elkészítéséig hűtőbe tettem.
A csokoládét temperáltam a kakaóvajjal, elkészítettem a bonbonhüvelyeket, rövid hűtés után belepotyogtattam néhány apró kocka kandírozott gyömbért, erre nyomtam a rózsás ganache-ból, 45 percig hűtöttem, majd újratemperált csokoládéval lezártam a bonbont. 45 percnyi újabb hűtés után szépen kipotyogtak a kis finomságok.

Ahhoz képest, hogy mennyi intenzív íz van benne, mégis nagyon harmonikus kis bonbon született.

11 megjegyzés:

  1. Katuci, szuperek a bonbonjaid! A rózsavizes likőr pedig csodás ötlet!

    VálaszTörlés
  2. Igazi ezeregyéjszakai nyalánkság.

    VálaszTörlés
  3. Nyámi, mennyi fini meg különleges bonbont eszelsz ki :))

    VálaszTörlés
  4. Hú,ismét egy remek bonbon,nagyon finom érdekes lehet az íze,nagyon szép fotókat készítettél róluk!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szépek és gondolom mennyire kellemes lehet az íze!

    VálaszTörlés
  6. Egyre extrább bonbonokat készítesz, ez is nagyon szuper:) equadori csoki, rózsavíz, hmm, igazi különlegesség lehet:)

    VálaszTörlés
  7. Wanna, köszönöm :-), a rózsalikőr fantasztikus, Vivinél sok gasztroajándék ötletet lőhettek!

    Chriesi, nekem is ez jutott róla eszembe. :-)

    Panna, köszi! :-)

    Ditta, tényleg nem mindennapi, ezt vállalom. :-)

    Éva, pont, mint a rózsa. :-)

    Trollanyu, remélem, lesz még olyan, amivel meg tudlak benneteket lepni. :-)

    VálaszTörlés
  8. Jól hangzik! Ezen a fotón ráadásul annyira harapnivaló...

    VálaszTörlés
  9. Ez fincsi lehet nagyon és a rózsalikőrre is felcsillant a szemem. :D

    VálaszTörlés
  10. Petra, már nincs is belőle. :-)

    Chriesi, de aranyos vagy, hogy gondoltál rám, kösziiii! :-)

    Csipet, érdemes kipróbálni, nagyon különleges!

    VálaszTörlés