2011. október 20., csütörtök

Szárított paradicsomos-magvas ciabatta

Még 16-án este készültek ezek a kis ciabatták, a Limara által is népszerűsített kenyér világnapja alkalmából. Mivel az ajándékozás volt az egyik célja, vittem belőle Julcsi barátnémnak is, remélem, ízlett. :-)



Hozzávalók:

250 g sokmagos rozsliszt
250 g kukoricaliszt
500 g BL-80 kenyérliszt
3 cs. porélesztő
2 ek. barnacukor
2 ek. só
550-600 ml meleg víz
50 ml olívaolaj (ennek fele a szárított paradicsom fűszeres olaja)
7-8 szárított paradicsom
50 g natúr tökmag
50 g napraforgómag

A kenyértésztát elkészítettem így. Az olajat az alapanyagok összegyúrásánál adtam hozzá.
Az első kelesztés után belegyúrtam a felaprított szárított paradicsomot és a magokat. Jól összegyúrtam, kinyújtottam, formára vágtam, újra kelesztettem és 180 fokos sütőlen 25 perc alatt készre sütöttem.

Talán nem is igazi ciabatta, de nekünk már az marad. :-)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a recepted! Jó lesz a szárított paradicsom felhasználására. 3 csomag porélesztő van benne?

    VálaszTörlés
  2. Király recept, nekem is nagyon tetszik:) Ki is fogom próbálni, most úgyis nagy süthetnékem van:)

    VálaszTörlés
  3. Gerdi, bizony, annyi. A pari fűszeres olaját ki ne hagyd, attól lesz még tutibb! :-)

    Trollanyu, örülök, ha kipróbálod, én napok óta akarok venni citromot. :-)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik az ízesítése. Tuti, hogy ízlett a barátnődnek! :)))

    VálaszTörlés
  5. Húh, ilyen jöhetne reggelire :) Finom szendvicset készítenék belőle...

    VálaszTörlés
  6. Petra, remélem is! :-)

    Panna, elhiheted, nálam is tutkó kis szendvicsek lettek, de A gyerkőc is nyomta. :-)

    VálaszTörlés