2011. október 5., szerda

Sonkás palacsinta / parmezános-füstölt sajtos palacsinta


Nagyon szeretem a palacsintát, most sósan készült, csak néhány, töltve, gyorsan megsütve, gyorsan felfalva.

Az uramnak sonkásat készítettem, magamnak parmezános-füstölt sajtosat.

A palacsintához a sógornőm jó kis receptjét használtam, mert ez kimérős és bevált:

2 tojás

20 dkg liszt
4 dl tej
egy kis olaj

Az összetevőket összeturmixoltam, kisütöttem a palacsintákat.

A sonkát felcsíkoztam, tejföllel és reszelt sajttal kevertem el, kicsit megsóztam, betöltöttem a palacsintákat, tűzálló tálba tettem, tejföllel megkentem, reszelt sajttal megszórtam, 20 percre 180 fokos sütőbe tettem.

A sajtos verzióhoz mascarponét lazítottam kicsi tejföllel, reszelt füstölt sajtot és parmezánt kevertem hozzá, betöltöttem, megkentem tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, ment a sonkás mellé.

Laktató, nagyon finom (szerintem). :-)

8 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki! Mindjárt éhen halok! Ki fogom próbálni!! :D

    VálaszTörlés
  2. Hú, de jól néz ki! Szívesen megkóstolnám :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta! Nem tudom maradt-e még de szívesen beszállnék a kóstolók közé !:-)

    VálaszTörlés
  4. Jelentem, már mind elfogyott, de villámgyors étel, szóval bátran kipróbálhatjátok! :-)

    VálaszTörlés
  5. Ha, palacsinta akkor jöhet! A sós is bejön! :)))

    VálaszTörlés
  6. Ez jó, megint palacsintát akarok enni :D :D :D

    VálaszTörlés
  7. Petra, Panna, úgy látszik, egyre jár mostanság az agyunk... :)

    VálaszTörlés
  8. Ez nem ér, hogy nálad mindig van palancsinta! :DD

    VálaszTörlés