Chilis-kakaóbabos bonbon, az első bonbon!!
Végre beszereztem mindent, ami szükséges a bonbonozáshoz. A csoki már rég megvolt, kakaóvajat kaptunk múltkor Vivitől, forma megvan, csak a maghőmérő hiányzott, de pénteken sikerült azt is beszerezni. Már csak elhatározásra és erőre volt szükségem. A nővérem eljött szombaton, jól bevásároltunk az Ázsiában, majd nekiálltunk. Kiplakátoltam a konyhát, minden megvolt lépésről-lépésre Vianne instrukciói alapján.
Elsőként ezek a bonbonok készültek, chilivel és kakaóbabos ganache-sal töltve.
Hozzávalók:
250 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
100 g karamellizált kakaóbab-töretes étcsokoládé
100 ml tejszín
fél chili
néhány chiliszál
A ganache-hoz felforraltam a tejszínt, a tördelt csokira öntöttem, simára kevertem, a chiliszálakat belevágtam.
A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket (erről most nem írnék bővebben, hiszen Vianne blogján bárki elolvashatja), mini chilikockákat szórtunk bele, rá a ganache, hűtő és jött a bonbonok lezárása. Egy órányi izgulás, hogy kidobtunk-e feleslegesen egy csomó pénzt és elpazaroltunk-e egy csomó időt, de NEEEEEEM! Egy óra elteltével minden csapkodás nélkül gyönyörűen kipotyogtak a kis bonbonok. Akkora öröm járt át, hogy ez tényleg sikerült és nekem?!
Jelentem, a csokoládé roppant a számban! Tényleg nagyon tuti ez a kakaóvajas temperálás.
Végül egy kép a konyháról, hogyan mertem nekiállni. Persze közben készültek a táblás csokik is, erről majd később és persze macaronok a kimaradt ganache-ból (mert miért ne?!).
Új szerelmem van, hamarosan jönnek a további apróságok. :-)
Elsőként ezek a bonbonok készültek, chilivel és kakaóbabos ganache-sal töltve.
Hozzávalók:
250 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
100 g karamellizált kakaóbab-töretes étcsokoládé
100 ml tejszín
fél chili
néhány chiliszál
A ganache-hoz felforraltam a tejszínt, a tördelt csokira öntöttem, simára kevertem, a chiliszálakat belevágtam.
A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket (erről most nem írnék bővebben, hiszen Vianne blogján bárki elolvashatja), mini chilikockákat szórtunk bele, rá a ganache, hűtő és jött a bonbonok lezárása. Egy órányi izgulás, hogy kidobtunk-e feleslegesen egy csomó pénzt és elpazaroltunk-e egy csomó időt, de NEEEEEEM! Egy óra elteltével minden csapkodás nélkül gyönyörűen kipotyogtak a kis bonbonok. Akkora öröm járt át, hogy ez tényleg sikerült és nekem?!
Jelentem, a csokoládé roppant a számban! Tényleg nagyon tuti ez a kakaóvajas temperálás.
Végül egy kép a konyháról, hogyan mertem nekiállni. Persze közben készültek a táblás csokik is, erről majd később és persze macaronok a kimaradt ganache-ból (mert miért ne?!).
Új szerelmem van, hamarosan jönnek a további apróságok. :-)
Hűű, de jó, hogy belevágtál! Nagyon profi, mi nem hőmérőztünk, nem voltunk ennyire profik :) Látom Ázsiába Te is jársz, az valószínűleg a gasztromennyország! :)
VálaszTörlésA blog is megújult, gratulálunk hozzá!
Nagyon csalogató :)
VálaszTörlésTeaRoom :-), köszi! Bizony, meg kell szabni a felső határt. :-)
VálaszTörlésTortabirodalom, megy ajándékba. :-)
Annyira irigyellek!!! Olyan jó nézni ezeket a bonbonokat, és annyit gondolkozom, hogy ki kellene próbálni, de teljesen szűz vagyok ezen a téren, és annyi minden kell hozzá, hogy félek hiába invesztálok be, nem fog sikerülni! :) Ronyózom rendesen, de egy ideje olvasgatok a témában, mondjuk ez arra jó, hogy még jobban féljek tőle! :( Te nagyon ügyes vagy, persze a tortáidat is régóta csodálom! :)
VálaszTörlésNagyon merész vállalkozás:) De nagyon ügyes vagy és gyönyörűek lettek a bonbonjaid. Nagyon klassz gasztro ajándékok is lehetnek, úgyis közeleg a karácsony.
VálaszTörlésErről beszéltem. Kisújjból is kirázod! Gyönyörűek lettek, és az ízesítés hűha, nagyon jól hangzik!
VálaszTörlésEzt kóstolva, gondolom a férjed is elégedett volt.
Nagyon hangulatos a konyhád. :)
Hűűűű:) Gratulálok Katuci! Nagyon jók lettek, úgy örülök!!!
VálaszTörlésNem is mondtad h egyforma a konyhabútorunk:)
Nagyon szuper! A macaronok is nagyon jól néznek ki, hát még ezek a bonbonok!
VálaszTörlésNagyon ügyik vagytok ;))
VálaszTörlésBarbi, nem hinném, hogy annyira ügyes vagyok, beszereztem mindent, tényleg nem kis kiadás, de komolyan gondolom, így megérte. Vivi megmutatta a trükköket, amiért nem győzök hálálkodni és ennyi. Jönnek az ünnepek, lehet mit kérni. :-)
VálaszTörlésTrollanyu, köszönöm :-), bizony, jól jön majd Karácsonykor.
Petra, tényleg csodás volt, ahogy kipotyogtak, azt hiszem, sírva fakadtam volna, ha nem. :-) Férj tök béna, meg sem kóstolta, neki az epres milka a csoki. Majd készítek neki valami hasonlót, csak azért is! :-)
Vivi, nagyon köszönök Neked mindent, pont úgy csináltam, ahogy leírtad és sikerült!!! :-) Ja, ja olyan az enyém is :-). IKEA fan vagyok. :-)
Chriesi, köszönöm! :-) Hamarosan érkeznek azok is, lebuktam. :-) Céklás színezés, de feladom. :-)
Panna, köszönjük! :-)))
Igen, láttam, hogy céklás! ;) Feladod, de miért? :o
VálaszTörlésNagyon-nagyon profi munka így elsőre...milyen lesz a többi? :)
VálaszTörlésPolikarbonáttal csináltad? Én eddig szilikonoztam, de nagyon szeretném kipróbálni a polit is...jó? Tapasztalat?
Chriesi, már nem a macaront, hanem az intenzív színezést, olyan jól indult, de kivilágosodott sütés közben, de a krémbe fogok tenni, abba csúcs lesz.
VálaszTörlésAdél, köszönöm! :-) Remélem, egyre jobb lesz! :-) Igen, polikarbonáttal, szilikont nem is vettem, mert annyi jót olvastam a polikarboról, szuper, tisztítani nem könnyű, de nem kell összecsokizni mindenütt és jól tisztán is tartható. Nagy becsben tartom őket. Vianne, Erinacea, Gesztenye is polikarbonáttal dolgozik, nézz be hozzájuk, annyi mindent leírnak, ők a nagymesterek! :-)
Igen, olvasgatom őket rendszeresen, ezért is mertem felbátorodni, h én is kipróbáljam. Akkor most már szinte biztos, h belevágok. Sokat fogom még nézegetni ezt a bejegyzést, az fix :)
VálaszTörlésZseniálisak, és micsoda kombinációkat készítenek! :-)
VálaszTörlésNagyon szép lett az első polikarbonát bonbonod!!! És az utána jövők is, a táblás csokik is, nagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésErinacea, nagyon szépen köszönöm Neked, nagyon sokat számít nekem a véleményed! :-)
VálaszTörlés