2011. október 31., hétfő

Chilis-kakaóbabos bonbon, az első bonbon!!

Végre beszereztem mindent, ami szükséges a bonbonozáshoz. A csoki már rég megvolt, kakaóvajat kaptunk múltkor Vivitől, forma megvan, csak a maghőmérő hiányzott, de pénteken sikerült azt is beszerezni. Már csak elhatározásra és erőre volt szükségem. A nővérem eljött szombaton, jól bevásároltunk az Ázsiában, majd nekiálltunk. Kiplakátoltam a konyhát, minden megvolt lépésről-lépésre Vianne instrukciói alapján.


Elsőként ezek a bonbonok készültek, chilivel és kakaóbabos ganache-sal töltve.

Hozzávalók:

250 g 74%-os étcsokoládé
1% porított kakaóvaj
100 g karamellizált kakaóbab-töretes étcsokoládé
100 ml tejszín
fél chili
néhány chiliszál

A ganache-hoz felforraltam a tejszínt, a tördelt csokira öntöttem, simára kevertem, a chiliszálakat belevágtam.

A csokoládét temperáltam, elkészítettem a csokihüvelyeket (erről most nem írnék bővebben, hiszen Vianne blogján bárki elolvashatja), mini chilikockákat szórtunk bele, rá a ganache, hűtő és jött a bonbonok lezárása. Egy órányi izgulás, hogy kidobtunk-e feleslegesen egy csomó pénzt és elpazaroltunk-e egy csomó időt, de NEEEEEEM! Egy óra elteltével minden csapkodás nélkül gyönyörűen kipotyogtak a kis bonbonok. Akkora öröm járt át, hogy ez tényleg sikerült és nekem?!

Jelentem, a csokoládé roppant a számban! Tényleg nagyon tuti ez a kakaóvajas temperálás.

Végül egy kép a konyháról, hogyan mertem nekiállni. Persze közben készültek a táblás csokik is, erről majd később és persze macaronok a kimaradt ganache-ból (mert miért ne?!).



Új szerelmem van, hamarosan jönnek a további apróságok. :-)

17 megjegyzés:

  1. Hűű, de jó, hogy belevágtál! Nagyon profi, mi nem hőmérőztünk, nem voltunk ennyire profik :) Látom Ázsiába Te is jársz, az valószínűleg a gasztromennyország! :)
    A blog is megújult, gratulálunk hozzá!

    VálaszTörlés
  2. TeaRoom :-), köszi! Bizony, meg kell szabni a felső határt. :-)

    Tortabirodalom, megy ajándékba. :-)

    VálaszTörlés
  3. Annyira irigyellek!!! Olyan jó nézni ezeket a bonbonokat, és annyit gondolkozom, hogy ki kellene próbálni, de teljesen szűz vagyok ezen a téren, és annyi minden kell hozzá, hogy félek hiába invesztálok be, nem fog sikerülni! :) Ronyózom rendesen, de egy ideje olvasgatok a témában, mondjuk ez arra jó, hogy még jobban féljek tőle! :( Te nagyon ügyes vagy, persze a tortáidat is régóta csodálom! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon merész vállalkozás:) De nagyon ügyes vagy és gyönyörűek lettek a bonbonjaid. Nagyon klassz gasztro ajándékok is lehetnek, úgyis közeleg a karácsony.

    VálaszTörlés
  5. Erről beszéltem. Kisújjból is kirázod! Gyönyörűek lettek, és az ízesítés hűha, nagyon jól hangzik!
    Ezt kóstolva, gondolom a férjed is elégedett volt.
    Nagyon hangulatos a konyhád. :)

    VálaszTörlés
  6. Hűűűű:) Gratulálok Katuci! Nagyon jók lettek, úgy örülök!!!
    Nem is mondtad h egyforma a konyhabútorunk:)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szuper! A macaronok is nagyon jól néznek ki, hát még ezek a bonbonok!

    VálaszTörlés
  8. Barbi, nem hinném, hogy annyira ügyes vagyok, beszereztem mindent, tényleg nem kis kiadás, de komolyan gondolom, így megérte. Vivi megmutatta a trükköket, amiért nem győzök hálálkodni és ennyi. Jönnek az ünnepek, lehet mit kérni. :-)

    Trollanyu, köszönöm :-), bizony, jól jön majd Karácsonykor.

    Petra, tényleg csodás volt, ahogy kipotyogtak, azt hiszem, sírva fakadtam volna, ha nem. :-) Férj tök béna, meg sem kóstolta, neki az epres milka a csoki. Majd készítek neki valami hasonlót, csak azért is! :-)

    Vivi, nagyon köszönök Neked mindent, pont úgy csináltam, ahogy leírtad és sikerült!!! :-) Ja, ja olyan az enyém is :-). IKEA fan vagyok. :-)

    Chriesi, köszönöm! :-) Hamarosan érkeznek azok is, lebuktam. :-) Céklás színezés, de feladom. :-)

    Panna, köszönjük! :-)))

    VálaszTörlés
  9. Igen, láttam, hogy céklás! ;) Feladod, de miért? :o

    VálaszTörlés
  10. Nagyon-nagyon profi munka így elsőre...milyen lesz a többi? :)
    Polikarbonáttal csináltad? Én eddig szilikonoztam, de nagyon szeretném kipróbálni a polit is...jó? Tapasztalat?

    VálaszTörlés
  11. Chriesi, már nem a macaront, hanem az intenzív színezést, olyan jól indult, de kivilágosodott sütés közben, de a krémbe fogok tenni, abba csúcs lesz.

    Adél, köszönöm! :-) Remélem, egyre jobb lesz! :-) Igen, polikarbonáttal, szilikont nem is vettem, mert annyi jót olvastam a polikarboról, szuper, tisztítani nem könnyű, de nem kell összecsokizni mindenütt és jól tisztán is tartható. Nagy becsben tartom őket. Vianne, Erinacea, Gesztenye is polikarbonáttal dolgozik, nézz be hozzájuk, annyi mindent leírnak, ők a nagymesterek! :-)

    VálaszTörlés
  12. Igen, olvasgatom őket rendszeresen, ezért is mertem felbátorodni, h én is kipróbáljam. Akkor most már szinte biztos, h belevágok. Sokat fogom még nézegetni ezt a bejegyzést, az fix :)

    VálaszTörlés
  13. Zseniálisak, és micsoda kombinációkat készítenek! :-)

    VálaszTörlés
  14. Nagyon szép lett az első polikarbonát bonbonod!!! És az utána jövők is, a táblás csokik is, nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  15. Erinacea, nagyon szépen köszönöm Neked, nagyon sokat számít nekem a véleményed! :-)

    VálaszTörlés