2011. október 5., szerda

Az első táblás csokoládém


"Mindenfélét ki kell próbálnom" lázban égek. Mint már említettem csudaklassz ajándékokat kaptam, köztük 2 polikarbonát formát is, egy táblás csokoládékészítőt és egy bonbonformát. Az egyiket kipróbáltam, bár fogalmam sincs még, hogyan kell temperálni, hogy szép, fényes csokoládét kapjak. Majd erre is sor kerül, de maghőmérő nélkül esélytelennek tartom.

Mindegy is, kijött a formából, hosszas könyörgés és csapkodás után, de ettől elliptikus körök képződtek a felszínén. :-)


A csokoládét (Lindt étcsokoládé) megolvasztottam (mondjuk próbáltam temperálni) a formába öntöttem, lehúztam habkártyával a felesleget, szórtam rá szeletelt mandulát és reszeltem rá tonkababot. Hűtőbe tettem úgy másfél órára, majd nagy nehezen kicsapkodtam a formából, ami azt hiszem, nem túl szakszerű. :-)

Az íze nagyon jó lett, annyi biztos. :-)

Ha jó tanácsok kellenek vagy csodás csokoládékölteményeket szeretnétek látni, nézzetek be Vianne blogjára.

14 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jól sikerült így elsőre! Mandulás-csoki...hmm, jól hangzik :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki! Ha elsőre ilyet csináltál, akkor érdemes megismételned!:)

    VálaszTörlés
  3. Hogy te miket csinálsz:) Nagyon szuper lett, én biztos befalnám az egészet egymagam. Várjuk a többi csokit is:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett maghőmérő nélkül is! Egyáltalán nincs kifehéredve (ha túl van melegítve, olyan lesz, nem?!?)Fincsi lehet!

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm, majd gyakorolok. :-)
    M@rti, sajnos ki van fehéredve, ha kinagyítod a képet, látszódnak a kis elliptikus körök. Amúgy tényleg nagyon fincsi. :-)

    VálaszTörlés
  6. Bravo:) annyira nem csinalhattad rosszul, mert különben nagyítás nélkül is zebra csíkos lenne, vagy imádkozás és csapkodás után is a formában maradna!
    Nagyon szép lett:))

    VálaszTörlés
  7. Úristen, ez nagyon jól néz ki!!!! Biztos nagyon finom is lett, mert eleve ahogy ránézek csorog a nyálam! :)

    VálaszTörlés
  8. Vianne köszönöm, de majd inkább jól okíts ki, mert ez nem az igazi, már majdnem kimosogattam, csak gondoltam adok neki még egy esélyt. A bonbonformát ki sem mertem próbálni (azt macerásabb lenne mosogatni. :-) )

    Tejszínhab, Nudleee, bizony, az ízével nem is volt gond. :-) Még az unokaöcséim is szerették, akik nem nagy étcsoki fanok.

    VálaszTörlés
  9. Szuper lett, azt hiszem szombaton én leszek mellettetek az abszolút kezdő. De majd ellensúlyozom a lelkesedésemmel. ;DDD

    VálaszTörlés
  10. Csuda klassz ajándékokat kaptál és a csokid is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  11. Petra, ebben biztos vagyok, de egy csoki után ne legyek már "haladó" :-).

    Panna, köszönöm, szerintem is elhalmoztak szuper dolgokkal.

    VálaszTörlés