2011. szeptember 26., hétfő

Újra liszt nélküli csokitorta


Julcsi barátném kért meg, hogy készítsek egy tortát az anyósának, de burkoltat nem vállaltam, mert kifogytam az unidecből és időm sem volt túl sok. Mivel már kóstolta a csokitortámat, beleegyezett, hogy ilyen legyen, csak egy mérleget jegyet kért rá (külön kérte, hogy ne digitálisban gondolkozzak :-) ).

Elkészült hát a torta, a tetejére összeolvasztottam étcsokit és tejszínt, a közepébe nyomtam egy tonkababos-fehércsokis macaront (igazából az egészet ki szerettem volna rakni vele, de beraktam a hűtőbe és a párától összeestek, ráragadtak a tányérra a macaronok :-(( ).

A csokitortához:

200 g étcsokoládé (jó minőségű, min. 60%-os)
100 g vaj
4 tojás
30 g porcukor

180 fokra melegítsük elő a sütőt. Olvasszuk meg a csokoládét és a vajat (gőz fölött vagy mikróban, mindegy). A tojásfehérjékből egy csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a porcukorral keverjük habosra, míg egészen kivilágosodik. Keverjük hozzá a csokoládés vajat, majd óvatosan a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral béleljük a forma alját, töltsük bele a masszát és tegyük be a sütőbe 20-25 percre.

Egy gyors fotó indulás előtt, nem a legjobb, bocsi. .-)

3 megjegyzés: