2011. szeptember 15., csütörtök

Kukoricás csirke gnocchival - a nyereményjáték még tart!


A játék részletei ITT.

És most a gnocchiról:

Kedvet kaptam az egytálételekhez a tepsis brassói után, így ma is összeütöttem valami hasonlót, ami mégsem annyira hasonló.

Tehát a hozzávalók:

500 g csirkemell
2 szelet feketeerdei sonka
1 nagy szál póréhagyma
3 piros kápia paprika
3 nagy paradicsom
3 gerezd fokhagyma (természetesen ezt növelhetjük)
1 nagy üveg csemegekukorica
500 g gnocchi (tudom, hogy méltatlan dolog, de én készen szoktam venni)
450 g tejföl

bors
pirospaprika
olaj

A hagymát és a sonkát kevés olajon lepirítottam, rádobtam a fokhagymát, a csíkokra vágott húst, kicsit sütögettem. Mikor már pirosodott, utánaküldtem a pirospaprikát, fűszereztem, erre jött a paradicsom, némi víz és a tejföl. Nagyjából 10 percig sütögettem, párolgattam. Egy nagy tepsibe öntöttem, előmelegített 200 fokos sütőben 25 percig sütöttem. Közben megfőztem a gnocchit, mikor letelt a sütési idő, a húshoz kevertem a kukoricával és még 10 percre visszatettem.

Nagyon laktató és finom, ha valami könnyű ebédre vágyunk, ne ezt válasszuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon finomnak néz ki:) Én meg nagyon szeretem készíteni a gnoccit. Már egy ideje nem volt, éppen valami újításon gondolkozom. Jól hangzik az a tepsiben sütés is.

    VálaszTörlés
  2. Hogy lehet az, hogy már megint olyan gusztát főztél, hogy be tudnám falni a monitorom is?? :))

    VálaszTörlés
  3. Trollanyu, nekem is meg kellene próbálnom, minthogy a boltit vegyem, majd eljön annak is az ideje. :-) Nekünk nagyon bejött, szerintem mehet bele cukkini vagy padlizsán is, csak azt az én párom nem szereti...

    Panna, hidd el, az nem lenne ilyen finom. :-)))

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a recept. Nagyon szeretem a gnoccit, egyszerű elkészíteni. Ezzel a szaftos husival szuperfinom.

    VálaszTörlés