2011. szeptember 17., szombat

Chilis-csokis babatorták, az istennővé válás rögös útja folytatódik...


Gyorsan tisztáznám, nem babáknak való, csupán a méretére utal a "baba" szó. Előző bejegyzésemben már kitértem rá, hogyan jön ide az istennősködés. Na, most még egy variációt hoztam az olvadt csokoládés babatortára.


Hozzávalók (szerintem):

50 g puha vaj
350 g nagyon jó minőségű étcsokoládé
75 g kristálycukor (Nigella szerint 150 g)
4 nagy tojás. egy csipet sóval felverve
1 tk. vanília kivonat
50 g finomliszt
valamennyi chili paprika (azért ne vigyük túlzásba, nem az égető torok a cél)

A tetejére:

50 g fehércsoki
100g mascarpone
1 tk. vanília kivonat

Készítsük el a krémet, ehhez csak olvasszuk meg a fehércsokit, keverjük el a krémsajttal és a vaníliával, tegyük hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Olvasszuk meg a csokoládét. A vajat keverjük krémesre a cukorral, a vaníliával, a sóval és folyamatos keverés mellet adjuk hozzá a tojásokat. Ezután adagoljuk hozzá a lisztet, a csokoládét és az apróra vágott chilit.

Osszuk szét a masszát kis formákba (én szilikon muffin formát használtam, aminek az aljába sütőpapírt tettem, hogy biztosan kijöjjön), és egy tepsire téve tegyük a sütőbe 10-12 percre. A tésztát előre is elkészíthetjük, hűtőbe tehetjük, csak akkor kb. 14-15 percig süssük. Frissen tálaljuk a krémmel.

6 megjegyzés:

  1. Chillis csoki...Hmmm. Az a helyzet, hogy még a kutyánkat is Chillinek hívják, szerinted véletlen?

    VálaszTörlés
  2. Hát látom nagyon megy neked ez az istennősködés:) Jól néz ki, isteni lehet a chilivel megbolondítva. chilis forró csokit már ittam, nagyon finom:)

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk nem volt nagyon csípős, nagyon óvatosan mertem paprikázni, majd legközelebb bátrabb leszek :-)

    VálaszTörlés
  4. Én csak chilis- csokis kekszet szoktam sütni, de azt nagyon imádom, gondolom ez is hasonló ízvilágú lehet..

    VálaszTörlés