Recept teszt - Pármai sonkás parmezánpuffancsok


Gordon Ramsay újabb kipróbált receptje a Vasárnapi ebédből, előétel kategóriában. Égetett tészta, nem rossz, de valahogy a pogácsa nekem jobban bejön. Viszont jól variálható, vegáknak szerintem felcserélhető a sonka szárított paradicsomra. Nagyon könnyű tészta.

Hozzávalók: 85 g vaj
100 g sima liszt
csipetnyi só (inkább két csipet)
3 felvert tojás
100 g finomra vágott pármai sonka (én feketeerdeit használtam)
4-5 vékony laskára vágott zsályalevél (ezt kihagytam)
40 g finomra reszelt parmezán (nálam 50 g)

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vajat 220 ml vízzel vastag falú lábosba tesszük, felforraljuk, beleöntjük a sós lisztes keveréket. Levesszük a tűzről. Fakanállal gyorsan keverjük, míg a tészta össze nem áll és el nem válik az edény falától. Egy tálba tesszük és hagyjuk kicsit hűlni. Robotgéppel folyamatosan hozzákeverjük a tojást, nem feltétlen lesz szükség mindre. (Vigyázzunk, mert ha túl híg, lisztet már nem adhatunk hozzá.) Addig keverjük, míg puha, fényes, sima tésztát kapunk. Hozzákeverjük a sonkát, a zsályát és a parmezánt. A tésztát 1-1,5 cm átmérőjű habzsákkal 3-4 cm átmérőjű karikákat nyomunk kb. 5 cm távolságra egymástól egy sütőpapírral bélelt tepsire. 20-25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.



Forrás: (Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd, 239. o., Alexandra kiadó, 2009)

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések