2011. augusztus 15., hétfő

Rebarbarás eperdzsem


Sikerült alkudni a piacon még egy kis rebarbarára és epret is kaptam, persze nem hazai, nem is az igazi, de eper...

Mindenesetre a dzsem nagyon jó lett.

Hozzávalók:

500 g tisztított rebarbara
500 g tisztított eper
350 g cukor
1 tk. vanília kivonat
1 cs. 3:1 dzsemfix

A megtisztított rebarbarát 1 cm-es darabkákra vágtam, az epret pedig harmadoltam. Elkevertem a cukorral, a dzsemfixszel és a vaníliával, felforraltam, másfél percig forraltam, majd üvegekbe töltöttem, fejre állítottam 5 percre és ment a polcra.

2 megjegyzés:

  1. Abszolut jól hangzik. Annyi finom dzsemet készítettél, hogy öröm lehet látni a spájzod polcait. :)))

    VálaszTörlés
  2. Bevallom, mindig megállok a polc előtt és titokban gyönyörködöm kicsit. :-)

    VálaszTörlés