Piros-rózsaszín torta


Ehhez a tortához csak ízzel és színnel kapcsolatos kérés volt. Piros jöhet, minden mennyiségben. Egy pici gond csak, hogy hiába van háromféle piros festékem, mindegyik csak rózsaszín lesz miután begyúrom. Így utólag szoktam megfesteni, ezt csak azért nem szeretem, mert rengeteg festék kell hozzá és nehezen szárad, így elég kényes. Sebaj, egyszer meglesz az az airbrush... :-)

Először készítettem egy magas sarkú cipőt, de nem ítéltem "feltehetőnek", pedig maga az ötlet nem is lett volna rossz.

Belül sárga piskóta és fehércsokis trüffel.

A krémhez 4 dl tejszínt felforraltam, elkevertem benne 300 g fehércsokit. Éjszakára hűtőbe tettem, másnap robotgéppel felvertem, közben a biztonság kedvéért fél csomag zselatin fixet belekevertem. Kívülről tejszínnel kentem le, unidec-kel burkoltam.

Megjegyzések

  1. Nagyon szép lett!
    Piros porfestéked van? Tuti piros lesz! Kétféle van, az egyik bordó, a másik szép mikulás-piros lesz. Ha kell küldök neked kipróbálásra!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, aranyos vagy! :-)
    Van porfestékem, de sóban van keverve, ezért nem nagyon szeretem, mert érződik az ízén. Úgy már sikerült, hogy én készítettem a fondant, akkor még a zselatinhoz tettem kicsi port, plusz Wilton gélt, így piros lett, de most unidecet használtam.
    Van olyan porfesték, amiben nincs NaCl?

    VálaszTörlés
  3. Hogy ez a torta is milyen szépséges! Jó nőcis :))

    VálaszTörlés
  4. Mi a receptje annak a "burkolatnak" a torta tetején amivel bevontad ?:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések