2011. augusztus 15., hétfő

Csajos fehércsokoládés trüffeltorta


A torta múlt péntekre készült a férjem főnökének. Valami csajosat szerettem volna készíteni, ilyen lett.

2 tojásos piskótát sütöttem, ebbe került fehércsokoládés trüffelkrém.

Hozzávalók a krémhez:

3 dl állati tejszín (30 %-os)
250 g fehércsokoládé
1/2 cs. zselatin fix

A tejszínt felforraltam, beleszórtam a csokikockákat, egyneművé kevertem. Éjszakára hűtőbe tettem. Mivel már jó néhányszor megjártam a fehércsokis trüffellel, így inkább keverek még hozzá egy fél csomag zselatin fixet, hogy biztosan legyen tartása. A krémet lassan kezdjük el keverni robotgéppel, majd fokozatosan kapcsoljuk feljebb. Akkor jó, ha már van tartása, de ne verjük túl.

A krémet a három részre vágott piskótába töltöttem, megkentem kívülről egy dl felvert tejszínhabbal, unidec-kel burkoltam.

Mariann, nagyon boldog szülinapot! :-)



7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! Nagyon tetszenek az apró részletek, nagyon ügyesen dolgoztad ki őket. :)))

    VálaszTörlés
  2. A táska után elakadtam, ez jött... :-)

    VálaszTörlés
  3. Csodaszèp:) nagyon csini a ruci is;) na ezek azok a tortàk amiknek èn nem merek nekiugrani. Olyan misztikus ez a bevonò mindegyiken

    VálaszTörlés
  4. Köszi csajszik! Vivi, szerintem Neked minden menne, hiszen így is csodákat készítesz. Semmi ördöngősség a bevonó, készen is lehet kapni, vagy egyszerűen házilag elkészíteni.

    VálaszTörlés
  5. De hogy tudod ilyen szép egyenletesen rátenni? Főleg a szèlein... Na majd kifaggatlak a bonbonozàs szüneteiben:)

    VálaszTörlés
  6. Csak az anyagon múlik. Ha meg nem sikerül tökéletesen, el lehet fedni díszítéssel. :-)
    Már alig várom! :-)

    VálaszTörlés