2011. július 25., hétfő

Joghurtos sárgabarack jegesen, rebarbarával


A kép ugyan kevésbé mutatja, de jeges pohárkrémről van szó Sárgabarackkal, rebarbarával, pálinkával és karamellizált mandulával.

A krémhez 5 dl görög joghurtot, 2 dl tejszínt, 100 g cukrot és 350 g sárgabarackot összeturmixoltam. Belereszeltem némi fehércsokit. Fagyasztóba tettem, majd néhányszor átkevertem.

Közben egy pár sárgabarackot Zsindelyes barackpálinkába áztattam. 250 g rebarbarát úgy 1,5 cm-es darabokra vágtam és 60 g barnacukorral nagyjából 5 perc alatt megpároltam. Egy marék szeletelt mandulát 2 ek. cukorral karamellizáltam, ez. kb. 2 perc (kb. olyan, mint a grillázs, isteni!).

A pohár aljába kanalaztam a rebarbarás kompótból, erre a mandulát szedtem, majd a sárgabarackos, jeges krém, a pálinkába áztatott barack, még egy kis rebarbara és a tetejére egy jó adag a mandulából némi fehércsokival megszórva.

A pálinkás baracktól nagyon intenzív lett, a mandula pedig fantasztikusan ropog benne.

5 megjegyzés:

  1. Főleg a mandula, azt hiszem csokifagyival kellene megpróbálni! Azt hiszem, nálad láttam egy régi receptet, ami nagyon jól hangzik, hasonlít a trüffelhez.

    VálaszTörlés
  2. Szeretnélek meglepni egy díjjal, kérlek nézz be hozzám. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is szeretnék egy díjat adni, nézz be hozzám is! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon kedvesek vagytok, köszönöm!

    VálaszTörlés