Cseresznyés fagylalt

Na végre kipróbáltam a fagylaltkészítést. Még soha nem próbálkoztam, fagyigépem meg nincs, így olyat kerestem, ami gép nélkül is elkészíthető. Vianne blogján találtam hasonló receptet, persze ott bonbon formájában van, így gondoltam, kipróbálom kicsit más arányokkal.


4 dl tejszínt összeforraltam 170 ml sűrített tejjel, forráspont után lezártam és hozzáadtam 60 g kockázott fehércsokoládéval és simára kevertem. Néhány szem kimagozott cseresznyét dobtam bele és kb. 4 dkg étcsokit belereszeltem (na, ezt megtehettem volna később is, hogy ne olvadjon bele), dobozba öntöttem, fagyasztóba tettem és fél óránként villával átkevertem. (Persze a tortasütés miatt jól ráfelejtettem és csak négyszer kevertem át, jobb lett volna legalább hatszor, hogy krémesebb legyen.) Azért fincsi lett!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések