2011. május 25., szerda

Zöldfűszeres csirkemell

Nyolc évig vega voltam, ezért a húsfogyasztás terén még mindig elég korlátolt vagyok. Legtöbbször csirke- vagy pulykamellet készítek, ha esetleg mást is, abból nem valószínű, hogy eszek...

Ezt a husit pulykából vagy csirkéből, de tulajdonképpen karajból is készíthetjük.

A húst sózzuk, borsozzuk, majd elősütjük forró serpenyőben. Átpakoljuk őket egy tepsibe és leöntjük a szósszal. A zöldfűszeres mártáshoz tejfölbe keverek medvesajt krémet (zöldfűszeres), egy csokor friss kakukkfüvet, petrezselymet, fokhagymát (vagy metélőfokhagymát - ami fantasztikus!) és vagy belekeverek reszelt füstölt sajtot, vagy a tetejére szórom. Kb. 40 percig kell sütni 200 fokon.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése