2011. május 29., vasárnap

Vajas keksz, skócia, miegymás...

Skócia a második kedvenc országom, leggyakrabban az alábbi dolgok jutnak róla az eszembe: duda, kilt, a szél, a kukoricaszag a levegőben, a Jura whisky és persze a Walkers keksz!!! Ez a világ legjobb vajas keksze. A minap böngészve Lilafügénél rá is akadtam a receptjére. Gondoltam, próba cseresznye, hátha olyan lesz. És olyan!!! A recept pedig pofon egyszerű.



25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tk. vanília kivonat (vagy a porcukor legyen vaníliás)
25 dkg liszt
12 dkg kukoricaliszt
egy csipet só.





A hozzávalókat késes robotgépben összekeverjük (fontos, hogy a vaj hideg legyen), fóliába csavarjuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük. (Én egy éjszakára tettem, így megfagyott, de aztán kiengedett :-).)

Kb. 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kész, jó alaposan zárjuk el, hogy ne egyszerre faljuk fel az egészet!

Készítettem még két variációt, azt is közzé teszem.

1 megjegyzés:

  1. Hálás köszönet ezért a biztosan nagyon finom, egyszerű kekszreceptért :)

    VálaszTörlés