2011. május 29., vasárnap

Levendulás vajas keksz

Na, még egy variáció a vajas kekszre. Az új felfedezettel, a levendulával!


Ezek kellenek hozzá:

25 dkg vaj
12 dkg porcukor
1 tk. vanília kivonat (vagy a porcukor legyen vaníliás)
25 dkg liszt
12 dkg kukoricaliszt
egy csipet só
fehércsoki korong
és persze levendula (de azért ne vigyük túlzásba)


A hozzávalókat késes robotgépben összekeverjük (fontos, hogy a vaj hideg legyen), belegyúrjuk a levendulát és a fehércsokit, fóliába csavarjuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
Kb. 1/2-1 cm vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és előmelegített, 160 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Igazán különleges...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése