2011. május 16., hétfő

Bodzás narancsdzsem

Itt a bodza szezon, majd készül belőle lekvár is, de ki akartam próbálni naranccsal. Enyhén érződik benne a bodza, de azért ott van!

Kb. 20 nagy fej bodzavirágot megmostam és 35 dkg cukorral és 4 dl vízzel feltettem főni, hogy bodzás szirupot kapjak, 20 percig forraltam, majd átszűrtem. Az átszűrt szirupot továbbforraltam 4 nagy narancs és egy nagy citrom lereszelt héjával kb. 15 percig, ekkor a narancs és a citrom kifilézett húsát, 3 lereszelt almát, 2 csomag 3:1 dzsemfixet (azaz én csak egyet, de így nagyon híg lett) hozzáöntöttem és további 3 percig forraltam. Amikor felforrt, leszedtem a habot, üvegekbe töltöttem, szalicilt szórtam a tetejére és felcsüccsentek a polcra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése