2011. május 8., vasárnap

Bécsi sült túrótorta

Hozzávalók a tésztához:                

12,5 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
1 tojás
5 dkg vaj
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja

A hozzávalókat összegyúrjuk, műanyag fóliába csomagoljuk és minimum fél órára hűtőbe tesszük.

Hozzávalók a töltelékhez:

1 kg túró
1 cs. főzős vanília puding
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg porcukor
5 dkg cukor
20 dkg vaj
6-7 db tojás
citromhéj


A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd kb. a felénél hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük. A sárgáját a vajjal, a porcukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a pudingporral és a túróval simára keverjük. A masszához óvatosan hozzákeverjük a fehérjét.
A tésztát kinyújtjuk a tortaforma aljának méretére. A kapcsos tortaformát kivajazzuk, az aljába sütőpapírt teszünk, beleigazítjuk a tésztát és rászedjük a tölteléket. Előmelegített sütőben 160 fokon 60 percig sütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét. 
(26 cm-es tortaformához.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése