2011. április 1., péntek

Egyszerű tarte tatin (fordított almatorta)

Hozzávalók:

25 dkg leveles tészta
1 csésze víz
1 csésze cukor
5 dkg vaj
3 alma





Az almákat vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben odatesszük a vizet és a cukrot melegedni, az elején kicsit keverhetjük, hogy a cukor könnyebben oldódjon, mikor már a cukorszirup karamellizálódni kezd, ne keverjük. Amikor eléri ezt az állagot a szirup, adjuk hozzá a vajat és az almaszeleteket. Kb. egy perc elteltével vegyük le a tűzről és borítsuk be a kinyújtott leveles tésztával. A felesleget vágjuk le, a széleket nyomkodjuk lefelé. A tésztát szurkáljuk meg egy villával. Előmelegített 180 fokos sütőben 15-20 percig süssük.

Amennyiben nincs hőálló nyelű serpenyőnk, egy kisebb jénai tálba rakva is süthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése