2011. április 17., vasárnap

Babakocsis torta keresztelőre

Barnabás keresztelőjére sütöttem ezt a tortát, belül sárga piskóta és a legutóbb jól bevált mandulás, vaníliás, fehér- csokoládés krém volt.


Hozzávalók a krémhez:

3 dl tej
4 dl tejszín
1 cs. Dr. Oetker vaníliás pudingpor
2 ek. cukor
4 ek. keményítő
10 dkg fehércsokoládé
5 dkg szeletelt mandula

A pudingport, a keményítőt, a cukrot egy kicsi tejjel simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel összekeverve elkezdjük melegíteni, mikor már majdnem felforr, hozzáadjuk a pudingos keveréket, folyamatos keverés mellett besűrítjük. Közben egy száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát. A forró krémbe belekeverjük a felkockázott csokoládét és a mandulát, hagyjuk hűlni.

25 cm-es 4 tojásos piskótát sütünk. A piskótát három részre vágjuk, megkenjük lekvárral (én citromot választottam) és megkenjük a krémmel. Kívülről vajas krémmel (5 dkg vaj, 5 dkg porcukor és 2 kanál a krémből mandula nélkül) kentem meg és fondant-nal borítottam be.

2 megjegyzés: