2011. április 27., szerda

Almás-boros kacsamell

Nem vagyok nagy húsevő, de erre azért bármikor kapható vagyok.

Két kacsamellet a bőrös oldalán beirdalunk, megfűszerezzük (én egy Jamie Oliver fűszerkeveréket szoktam használni, ebben szárított citromhéj, babérlevél és só van). Forró serpenyőbe tesszük pici olajon a bőrös oldalával lefelé, mikor kissé megpirult, megfordítjuk és néhány percig sütögetjük a másik oldalát is.
Egy jénai edénybe megtisztított almaszeleteket helyezünk, ráöntünk kb. 1-1,5 dl fehérbort (ha nincs vörös is jó), majd erre az ágyra fektetjük az elősütött kacsamelleket. Az edényt lefóliázzuk és 180-200 fokos sütőbe tesszük nagyjából 45 percre. Ha letelt az idő, levesszük a fóliát és így pirítjuk tovább a húst még 10-15 percig, néha megforgatjuk. Amikor elkészül a kacsa, kivesszük a sütőből, a húsokat kiszedjük egy tányérra, az alján lévő almás szószt pedig egy lábasba. A zsírt amennyire tudjuk, leszedjük a tetejéről, összepépesítve az almát egy diónyi vajjal, egy löttyintésnyi borral és a kacsához használt fűszerekkel besűrítjük. A kacsamellet szeletekre vágjuk, rászedjük a sós almamártást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése